Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης για 27.713 ανέργους -Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


Tην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπογραφή των αποφάσεων που αφορούν τρία νέα προγράμματα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτσης. Ταυτοχρόνως, τη σύσταση ψηφιακού ΚΕΠ με κονδύλια του ΕΣΠΑ εξασφάλισαν ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΒΕ.
Αναλυτικότερα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 - 66 ετών. Μέσω του προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών. Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανομένων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες τον μήνα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά 10.000 άνεργους και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων σε δράσεις που εντάσσονται σε τοπικά σχέδια, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤοπΣΑ) και σε τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤοπΕΚΟ), μέσω των οποίων θα τοποθετούνται σε θέσεις απασχόλησης άνεργοι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σε τοπικά σχέδια. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα για έως 25 ημέρες τον μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα για έως 25 ημέρες τον μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις μήνες. Αναμένεται να ενταχθούν 10.000 άνεργοι, ενώ το κόστος της παρέμβασης υπολογίζεται στο ποσό των 17.000.000 ευρώ.
Το τρίτο πρόγραμμα του υπουργείου αφορά παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών). Αφορά 7.713 ανέργους, ενώ η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των δύο πρώτων προγραμμάτων, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ωφελούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, http://www.oaed.gr όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές προκηρύξεις.
Επίσης με το ποσό των 354,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο θα χρηματοδοτηθεί κοινό πρόγραμμα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για την «εφαρμογή και λειτουργία διαδραστικής ψηφιακής πλατφόρμας ενημέρωσης για εργαζόμενους και εργοδότες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ζητήματα ασφαλιστικού και εργασιακού ενδιαφέροντος».

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ                                                     


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr