Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

7500 χιλιάδες νεες θέσεις εργασίας απο τα νεα σχεδια του Υπ.Εργασιας-Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Στην προκήρυξη έξι σχεδίων για νέες θέσεις εργασίας και εργασιακής πρακτικής έναντι αμοιβής, που θα βοηθήσει περισσότερους από εφτά χιλιάδες άνεργους, όλων των μορφωτικών επιπέδων, προχώρησε η Υπουργός Εργασίας. Στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας και τα σχέδια υλοποιούνται με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Συγκεκριμένα με τα έξι νέα σχέδια που προκήρυξε το Υπουργείο Εργασίας ανοίγονται 2.5 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και άλλες πέντε χιλιάδες θέσεις για επαγγελματική εξάσκηση με τη συνεργασία τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των σχεδίων ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια Ευρώ και απευθύνονται σε άνεργους όλων των ηλικιών και μορφωτικών επιπέδων.
Στόχος η συμμετοχή των νέων στην αγορά εργασίας, η δημιουργία δυνατοτήτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και του λιανικού εμπορίου. Εκτός από τις νέες θέσεις εργασίας, τα σχέδια προνοούν και την στήριξη εργαζομένων, προκειμένου να μην βγουν στην ανεργία. 

ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ Υπουργός Εργασίας: "Ο στόχος είναι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και την οικονομική κρίση, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε επιδοτώντας την εργασία, αλλά και επιδοτώντας την πρακτική εξάσκηση έτσι ώστε να μπορούν να απασχοληθούν, όπως έχω πει, πέντε χιλιάδες νέοι και ακόμη 2.5 χιλιάδες που μπορούν να απευθυνθούν σε νέες θέσεις εργασίας".

Τα πέντε από τα έξι σχέδια συγχρηματοδοτούνται κατά 95% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ το σχέδιο κατάρτισης εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες χρηματοδοτείται από το ανεργιακό επίδομα. Την επόμενη εβδομάδα η Υπουργός Εργασίας αναμένεται να προκηρύξει άλλα τρία σχέδια για την στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων, ανθρώπων με παιδιά που χρήζουν βοήθειας, ενώ θα ανοίξει και το κεφάλαιο της κοινωνικής οικονομίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις λεπτομέρειες για τα έξι σχέδια και τις διαδικασίες αιτήσεων, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας. 

ΠΗΓΗ: ANT1IWO                                                                  



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr