Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σεμινάρια Υποκριτικής "Acting How?"‏ με τη Δήμητρα Σύρου - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Acting How?
Εδώ… παίζουμε

Εκπαίδευση γύρω από την τέχνη της υποκριτικής 
Σεμινάρια
Θεατρικές-Εκπαιδευτικές Ομάδες
Προετοιμασία Μονολόγων για Εξετάσεις & Ακροάσεις
Συντονισμός: Δήμητρα Σύρου





Οι Βασικές Τεχνικές Υποκριτικής – Διήμερο Σεμινάριο “Acting How?”

Για νέους ηθοποιούς, σπουδαστές, απόφοιτους, τελειόφοιτους, υποψήφιους δραματικών σχολών και για όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη της υποκριτικής.
Κατανόηση και πρακτική εφαρμογή των βασικών τεχνικών υποκριτικής, μέσα από σωματικές ασκήσεις.
1. Ξεκαθαρίστε το μυαλό - Θεωρία
Τι λένε οι Konstantin Stanislavsky, Michael Chekhov, Stella Adler, Actors Studio-Lee Strasberg, Sanford Meisner, ποιος επηρέασε ποιον, ποιες οι διαφορές τους, ποια η κοινή τους βάση; Γιατί γεννήθηκε η κάθε τεχνική και σε τι εξυπηρετούσε; Πώς θα τις χρησιμοποιήσετε όταν και όπως πρέπει.
 2. Ξεκλειδώστε το σώμα- Ασκήσεις
 Εφαρμογή των τεχνικών υποκριτικής μέσα από σωματικές ασκήσεις. Αυτά που θυμάται το σώμα είναι πάνω από κάθε θεωρία. Η θεωρία γίνεται σωματική εμπειρία. Η σωματική εμπειρία απαντάει αυτόματα σε κάθε απορία και ξεμπλοκάρει τα εργαλεία έκφρασής μας. Τα εργαλεία της δουλειάς μας. Τα εργαλεία της ίδιας μας της ζωής.
 3. Ανακαλύψτε τη δική σας τεχνική
 Ακούστε το σώμα σας. Ποια τεχνική ακολουθεί; Τι καινούριο υπάρχει σήμερα που μπορούμε να ενσωματώσουμε στις ήδη υπάρχουσες τεχνικές; Ανακαλύψτε τη δική σας.

Πληροφορίες σεμιναρίου

Ημερομηνίες
·         2 Κυριακές: 9 & 16 Μαρτίου 2014
Ώρες
·         12:40 – 18:00
Συνολικό Κόστος
·          35 € (η εξόφληση γίνεται την πρώτη Κυριακή,στην έναρξη του μαθήματος.)
·         Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης & Υλικό: Σημειώσεις & Video για τις τεχνικές υποκριτικής. 
·         Φορέστε άνετα ρούχα-φόρμες και έξτρα κάλτσες!

Χτίζω το χαρακτήρα ενός ρόλου. Διήμερο Σεμινάριο “Acting How?”

Για νέους ηθοποιούς, σπουδαστές, απόφοιτους, τελειόφοιτους, υποψήφιους δραματικών σχολών και για όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη της υποκριτικής.
Χτίζω το χαρακτήρα ενός ρόλου μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις των βασικών τεχνικών υποκριτικής: Konstantin Stanislavsky, Michael Chekhov, Stella Adler, Actors Studio-Lee Strasberg, Sanford Meisner.
1. Νους: Έρευνα, ανάλυση κειμένου, θεωρία.
Η αρχή: το κείμενο. Ανάλυση κειμένου. Οι δεδομένες συνθήκες του έργου. Το πρώτο πλαίσιο για να γεννηθεί ο χαρακτήρας του ρόλου.
 2. Συναίσθημα - φαντασία: Η δημιουργία, η έμπνευση
 Ασκήσεις και εργαλεία για να ξεκινήσει η γέννηση του χαρακτήρα. Πώς τον ανακαλύπτω, πώς τον αναπτύσσω.
 3. Σώμα: Η γνωριμία, η ένωση
Πώς βρίσκω το σώμα του χαρακτήρα. Πώς αφήνω το δικό μου ελεύθερο να δράσει, χωρίς να το εμποδίζει η σκέψη μου.

Πληροφορίες σεμιναρίου

Ημερομηνίες
·          2 Κυριακές: 6 & 13 Απριλίου 2014
Ώρες
·         12:40 – 18:00
Συνολικό Κόστος
·          40 € (η εξόφληση γίνεται την πρώτη Κυριακή,στην έναρξη του μαθήματος.)
·         Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης & Υλικό: Σημειώσεις & Video για τις τεχνικές υποκριτικής. 
·         Φορέστε άνετα ρούχα-φόρμες και έξτρα κάλτσες!

Δήμητρα Σύρου

Υποκριτική - Η Δήμητρα Σύρου γεννήθηκε στα Χανιά και είναι αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής “Αρχή”, της Νέλλης Καρρά. Από το 2008, που αποφοίτησε, δουλεύει ως ηθοποιός. Το 2011 υπήρξε υποψήφια για το βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”, για το ρόλο της στο μονόλογο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου. Φέτος παίζει στο Vault, στην παράσταση “Ιράκ-9 Τόποι Επιθυμίας”, σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα.
Συνεργάστηκε με τον Πάρη Μαντόπουλο σε παραστάσεις Contact Improvisation και συμμετείχε σε ομάδα σωματικού θεάτρου. Έχει κάνει παραστάσεις για παιδιά και έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους και σε σειρά στην τηλεόραση.
Σκηνοθεσία - Το 2012 συνσκηνοθέτησε με τον Μελέτη Γεωργιάδη, το Reunion, του David Mamet. To 2013 σκηνοθέτησε το κείμενο του Νίκου Αξιώτη & της Ελεάννας Σταθοπούλου, “Ψέματα ή αλήθεια, έτσι είν’ τα παραμύθια” και κέρδισε γι’ αυτή την παράσταση, με την ομάδα Mind The Gap, Βραβείο Κοινού & Επιτροπής στο Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου του Fabrica Athens.
Διδασκαλία - Από το 2010 παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής. Από το 2012 διδάσκει στο τμήμα Θεάτρου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού IlioupolisOnLine, στην Ηλιούπολη και κάνει σεμινάρια υποκριτικής στο “Acting How?”, στον Κεραμεικό.
Από το 2013 διδάσκει υποκριτική σε ετήσια βάση σε δύο ομάδες του “Acting How?”, που οργανώνει η ίδια.
Σεμινάρια - Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Method Acting της Μαρίας Τσαρούχα, Στανισλάβσκι & Μιχαήλ Τσέχωφ της Λένας Φιλίπποβα, Ακροβατικού Θεάτρου της Ελισάβετ Αραβίδου, Contact Improvisation του Πάρη Μαντόπουλου, Σωματικού Θεάτρου του Σταμάτη Ευσταθίου, Υποκριτικής της Ελένης Βλαστάρα και του Γιάννη Ζημιανίτη, Ορθοφωνίας & Τεχνικών Αναπνοής της Έλλης Κασδρά, τραγουδιού στο Ωδείο Αλέξανδρου Παπαδημητρίου.
Άλλες δραστηριότητες - Ήταν αθλήτρια ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής και βόλεϊ. Έχει κάνει κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, rollers skating και χορό. Ήταν προγραμματίστρια με MCSD πιστοποίηση της Microsoft και καθηγήτρια Αγγλικών.  

Πληροφορίες

Χώρος
·         Χώρος Συνθετικής Αυτογνωσίας Εύης Σύρου
Διεύθυνση
·         Μυκηνών 11, Κεραμεικός, 
Δηλώσεις Συμμετοχής
·         actinghow@gmail.com 
·         6932 610 903



ΠΗΓΗ: ARTIC                                                                    


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr