Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επιμορφωτικά Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe με τη συμμετοχή του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης. - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Επιμορφωτικά Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe με τη συμμετοχή του EuropeDirect της Περιφέρειας Κρήτης.
            Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης- EuropeDirect της Περιφέρειας Κρήτης, υποστηρίζοντας την εκπαιδευτική δράση,Teachers4Europe, συμμετείχε στις δύο επιμορφωτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης που πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο και στα Χανιά.
Η καινοτόμα εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe υλοποιείται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για τρίτη χρονιά και στόχος της είναι να συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των εκπαιδευόμενων επί των ευρωπαϊκών θεμάτων. Η Δράση έχει διττό χαρακτήρα. Αφενός την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα αποτελέσουν ένα είδος κοινωνών των βασικών αξόνων που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση, πολιτική που είναι εν εξελίξει, και αφετέρου την προσπάθεια να εμπλουτισθούν οι γνώσεις και οι εμπειρίες των μαθητών, σχετικά με τις γενικότερες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τους τομείς του κοινωνικού και ατομικού πεδίου που αυτές επηρεάζουν.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν, η υπεύθυνη του EuropeDirect της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Βασιλική Μαδούλκα πραγματοποίησε τρίωρο σεμινάριο τοΣάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, στο 5ο Δημοτικό σχολείο Ν. Αλικαρνασσού και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα διαλέξεων στην έδρα του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στα Χανιά.
Τα σεμινάριο περιελάμβανε μια γενική παρουσίαση του δικτύου Europe Direct και ιδιαίτερη αναφορά στο διαμεσολαβητικό ρόλο του Europe Direct Κρήτης ανάμεσα στην ΕΕ και την τοπική κοινωνία, στις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στον τρόπο υποστήριξης και προβολής του έργου των εκπαιδευτικών μέσω του Κέντρου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν χρήσιμες ιστοσελίδες από τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλήσουν εύχρηστο πληροφοριακό και εκπαιδευτικό υλικό.
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης - EuropeDirectΚρήτης
Πλ. Ελευθερίας,
712 01, Ηράκλειο
Website:www.europedirect-crete.gr
Tel:   +30 2810 336330 
Fax:  +30 2810 301830




ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr