Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Άνοιξέ ο ''δρόμος'' για την προκήρυξη προσλήψεων στο Λιμενικό - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

http://www.pireas2day.gr/Images/sp.gif
Ανοίγει ο ''δρόμος'' 'ωστε να εκδοθούν οι προκηρύξεις για τις νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ''Τουριστικά Πλοία και άλλες Διατάξεις'' του υπουργείου Ναυτιλίας όπου προβλέπουν οι διατάξεις του την νέα διαδικασία για την εισαγωγή στελεχών στο Σώμα .Οι διατάξεις του νομοσχεδίου έλυναν ουσιαστικά το πρόβλημα που είχε προκύψει στην διαδικασία και είχε προκαλέσει καταγγελίες από υποψηφίους παλαιότερων διαγωνισμών για αδιαφανή μοριοδότηση.
 Το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που περιέχει διατάξεις σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο που θα διαγωνίζονται οι υποψήφιοι για να ''μπουν'' στο Λιμενικό αναμένεται να εγκρίνει την έκδοση των προκηρύξεων. Ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στο Λιμενικό θα γίνεται πλέον με μεικτό σύστημα μορίων και γραπτών εξετάσεων .
Το νομοσχέδιο όμως προβλέπει και νέες ειδικότητες που θα αναζητηθούν μέσω των διαγωνισμών του Λιμενικού.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τροπολογία που εισήχθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας προστίθενται νέες ειδικότητες στην κατηγορία των Υπαξιωματικών Υγειονομικών .Ειδικότερα προβλέπεται η προσθήκη των ειδικοτήτων του εργοθεραπευτή και λογοθεραπευτή, προς κάλυψη των σχετικών αναγκών του Ιατρείου της Υπηρεσίας Υγειονομικού του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Με την εν λόγω διάταξη προβλέπεται επίσης η κάλυψη του υφιστάμενου κενού της νομοθεσίας όσον αφορά στη διαδικασία κατάταξης των Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού, δεδομένου ότι οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις ρυθμίζουν, δυνάμει των σχετικών διατάξεων του π.δ. 58/2012 και π.δ. 81/2012, μόνο την ύπαρξη της ειδικότητας και της υπηρεσιακής εξέλιξης των εν λόγω στελεχών.
Η πρώτη προκήρυξη για τις προσλήψεις στο Λιμενικό αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον Μάιο
Οι αλλαγές στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στο Λιμενικό.
Η σημαντικότερη αλλαγή που εισάγεται με το νομοσχέδιο είναι ότι εισάγεται πλέον και γραπτή εξέταση αφού η βαθμολογία των υποψηφίων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό.
Οι αλλαγές κρίθηκαν απαραίτητες λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό του Λιμενικού που αφορούσε τους 80 Δόκιμους Σημαιοφόρους και μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται μετά από καταγγελίες ,ότι δεν διεξήχθη νομίμως ο διαγωνισμός για την κατάταξη 80 δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα .
Οι αλλαγές που προβλέπονται πλέον στις προκηρύξεις του Λιμενικού μεταξύ άλλων είναι ότι αποκλείονται από τη διαγωνιστική διαδικασία οι απόφοιτοι Λυκείου για τις θέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών προβλέπεται ότι στις επανακαθορίζεται η προέλευση και το πλαίσιο επιλογής των αναφερομένων υποψηφίων Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.-Ελ.Ακτ. και Λιμενοφυλάκων, με σκοπό αφενός την μέγιστη δυνατή αξιολόγηση των υποψηφίων ως προς την διερεύνηση της δομής της σκέψης, της αντίληψης και των γνώσεών τους και αφετέρου την επίτευξη εξορθολογισμού της αντιστοιχίας των βαθμών και των αξιωμάτων με την ανάλογη εκπαίδευση.
Επίσης ρυθμίζεται νομοθετικά το όριο ηλικίας και το πλαίσιο διαπίστωσης της υγειονομικής καταλληλότητας των υποψηφίων, ενώ παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την πληρέστερη ρύθμιση επιμέρους θεμάτων που αφορούν στους διαγωνισμούς αυτούς.
Επίσης πλέον προβλέπεται παράβολο δέκα (10) ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων που πραγματοποιούνται για το διαγωνισμό κατάταξης στο Λιμενικό καθώς και εξόδων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού .


ΠΗΓΗ: DIKAIOLOGITIKA.GR



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr