Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ημερίδα του Γραφείου Ισότητας για τις γυναίκες επιχειρηματίες - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr 


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Την πρώτη εκδήλωση με θέμα: «Εκπροσωπώντας τις γυναίκες επιχειρηματίες σε καιρό οικονομικής κρίσης»πραγματοποίησε το Γραφείο Ισότητας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρύτερης ενημέρωσης για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και γενικότερα την πορεία υλοποίησης της Πράξης «Σχέδιο Δράσης για τη Συμμετοχή των Γυναικών στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων των Συλλογικών Οργάνων της ΓΣΕΒΕΕ».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Ζέττα Μάκρη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Αμαλία Μακρή, η οποία σε παρέμβαση της αναφέρθηκε στα προβλήματα της επιχειρηματικότητας στη περίοδο της κρίσης και  κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, όπου η ιδιαιτερότητα αυτή, δημιουργεί περισσότερες αντιξοότητες.
Η κυρία Μακρή τόνισε μεταξύ των άλλων ότι, θα πρέπει να γίνουν ευρείες αλλαγές, τόσο όσον αφορά το θεσμικό επίπεδο, για να δοθούν κίνητρα στις γυναίκες επιχειρηματίες αλλά και στην αντίληψη και την κουλτούρα, αφού καταγράφεται και παρατηρείται έλλειψη αυτοπεποίθησης των γυναικών, οι οποίες θέλουν να εμπλακούν στο επιχειρείν αλλά και να ξεπεραστούν εμπόδια που σχετίζονται και με τον κοινωνικό ρόλο των γυναικών, που επιβάλλει αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις.
Ανέφερε, δε, ότι θα πρέπει να υποστηριχθούν οι γυναίκες και να ενθαρρυνθούν ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας και αυτοαπασχόλησης.

ΠΗΓΗ: e-dimosio.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr