Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η φορολογία εξοντώνει τους μικρομεσαίους - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

* Προβλέπουν «περαιτέρω βίαιο κλείσιμο επιχειρήσεων αν δεν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση»
 «Η υπερφορολόγηση, με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ, η δαμόκλειος σπάθη των κατασχέσεων με τα ραβασάκια του ΚΕΑΟ για τις ασφαλιστικές εισφορές, τα "κόκκινα" δάνεια και η δραματική έλλειψη ρευστότητας οδηγούν σε οικονομική και ψυχολογική εξόντωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους».  Αυτό αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ), του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αττικής) και του ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών) σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και καλούν όλους τους επαγγελματικούς φορείς σε συστράτευση για την αλλαγή αυτής της πολιτικής «που διαλύει την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας». Προβλέπουν ότι αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω βίαιο κλείσιμο επιχειρήσεων.
ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΠΟΕΙΑΤΑ, ΣΑΤΑ, ΠΣΧΕΜ δηλώνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις, εάν δεν πάρουν οι κλάδοι απαντήσεις από την κυβέρνηση μέσα στο Σεπτέμβριο. Πάντως, υπογραμμίστηκε ότι τα αιτήματα δεν είναι συντεχνιακά αλλά, στόχος είναι η συστράτευση του συνόλου της κοινωνίας και ότι δεν θα οργανωθεί κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς ανέφερε ότι σε αδιέξοδο βρίσκονται σήμερα χιλιάδες επιχειρήσεις με περισσότερες από 200.000 να έχουν κλείσει και να έχουν χαθεί περισσότερες από 900.000 θέσεις εργασίας. Οι οφειλές των εν ενεργεία επαγγελοματοβιοτεχνών στο ασφαλιστικό τους ταμείο ανέρχονται στα 5 δισ. ευρώ ενώ η αναλογία εργαζόμενων/συνταξιούχων έχει φτάσει στο ένα προς ένα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης σχολίασε: «Μας το χρωστούν οι κυβερνήσεις να αλλάξει η πολιτική...» και σημείωσε ότι μόλις ο ένας στους δύο ενεργούς εμπόρους μπορεί να πληρώνει σήμερα τον ασφαλιστικό του φορέα.
Ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών κ. Θ. Λυμπερόπουλος ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξουν και κατασχέσεις ταξί και σημείωσε ότι αν δεν μπορεί να τα καταφέρει η κυβέρνηση, πρέπει να φύγει. Όπως είπε, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις για να γίνει κατανοητό πως ότι συμβαίνει δεν αφορά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες αλλά όλη την κοινωνία. Ως παραδειγμα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η κοινωνία σημείωσε ότι σήμερα μπαίνουν άνθρωποι στα ταξί που θέλουν να πάνε στο νοσοκομείο και δεν έχουν τα λεφτά να πληρώσουν το σύνολο του τιμήματος.

 Ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Π. Σκουλικίδης είπε ότι ο κλάδος θα μεταναστεύσει στη Βουλγαρία αν συνεχιστεί η ακολουθούμενη πολιτική. Για το ασφαλιστικό, οι προτάσεις των φορέων είναι κεφαλαιοποίηση, πάγωμα και μετατροπή των οφειλών για τους ενεργούς οφειλέτες σε ασφαλιστικό χρόνο. Με το πέρας του εργασιακού-ασφαλιστικού του βίου ο κάθε οφειλέτης να έχει το δικαίωμα εξαγοράς αυτού του ασφαλιστικού χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση λαμβάνει μειωμένη κατά το ποσό της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σύνταξη.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ
Ως προς τις τρέχουσες εισφορές, να δοθεί στους ασφαλισμένους το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικής κλάσης. Επίσης, προτείνεται η ενεργοποίηση του αδρανούς λογαριασμού ανεργίας πέραν του επιδόματος και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων επαγγελματιών με τη θέσπιση τεμηρίου διακοπής επαγγελματικής δραστηριότητας ανάλογου με αυτό που ισχύει και για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ.
 Για το φορολογικό, προτείνεται ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% επί των κερδών όλων των επιχειρήσεων και ενιαία κλίμακα φορολόγησης εισοδήματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως της πηγής εισοδήματος και αφορολόγητο για τους επιχειρηματίες με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Επίσης, προτείνεται η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Για την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος, προτείνεται η μείωση κατά 50% του υφιστάμενου ποσοστού από το επόμενο οικονομικό έτος.
Προτείνεται η κατάργηση του τέλους επιτηδέυματος και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και προτείνεται η επέκταση του αριθμού των δόσεων μέχρι τις 100 και μείωση των προασυξήσεων.
Για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, σημειώθηκε ότι οι ρυθμίσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση της επιχείρησης τόσο για την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση του ποσού με τόκους, είτε με τη μείωση επιτοκίου. Εκτιμάται, ότι η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων.
Σε σχέση με τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, προτείνεται η απαλλαγή από το φόρο αυτό εκείνης της ακίνητης ιδιοκτησίας που είναι συντελεστής παραγωγής, την απαλλαγή από το φόρο αυτό της πρώτης ή κύριας κατοικίας, στη βάση προϋποθέσεων που σχετίζονται με την οικογενειακή κατάσταση, την απαλλαγή από το φόρο αυτό κατά το μέρος της αξίας της περιουσίας που είναι ενυπόθηκο και την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου.
Σε σχέση με τον ΦΠΑ, διατυπώνονται τέλος οι εξής προτάσεις: Απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο 20.000 - 25.000 ευρώ, αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ για τις συνεπείς επιχειρήσεις χωρίς έλεγχο, σε σχέση με το μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ προτείνεται η παρακολούθηση και όχι η αφαίρεσή του.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ                                                                          

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr