Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Β. Κεγκέρογλου: Θέσεις εργασίας για ΑΜΕΑ σε Δημόσιο, ΟΤΑ – Η ένταξη στα προγράμματα επιδομάτων των ΑμεΑ θα ξεκινά από τον Δήμο - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  


To Εθνικό   σχέδιο   δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία ανέλυσε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, στην σημερινή Ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία  Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Στην Ημερίδα , η οποία τελεί  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής, Ασφάλισης και Πρόνοιας, με θέμα, «Kοινωνική προστασία – Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία», κεντρικός ομιλητής ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία, κος Ιωάννης Βαρδακαστάνης καθώς και ο κος Ξενοφών Κοντιάδης , Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Θεσμών Κοινωνικής Προστασίας, Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου.

Ο κος Κεγκέρογλου ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στις  βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία  μετεξέλιξης  του  κοινωνικού  κράτους ώστε να καταστεί αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και βιώσιμο για να μην είναι παροδικό ή και εφήμερο οι οποίες είναι :
•    Η ανάληψη συνευθύνης από το Κεντρικό Κράτος, την Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και την Κοινωνία των Πολιτών.
•   Η οικοδόμηση συνεκτικής σχέσης μεταξύ της οικονομικής ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου, μέσα από ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος.
•  Η ένταξη σε ενιαίο σχεδιασμό, με τον συντονισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Πολιτικών Κοινωνικής Συνοχής, Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας.
•    Η βιώσιμη μεταρρύθμιση των θεσμών που συγκροτούν το Κοινωνικό Κράτος, αξιοποιώντας τους πόρους με προτεραιότητα την διαφάνεια.
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του Υπουργείου για την ενίσχυση της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας καθώς και στις δράσεις ενίσχυσης των δομών κοινωνικής φροντίδας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προστασία του εισοδήματος το οποίο προέρχεται  από συντάξεις η από εργασία, ενώ ανακοίνωσε πως η ένταξη πλέον στα προγράμματα επιδομάτων των Ατόμων με Αναπηρία θα ξεκινά από τον Δήμο με τον διοικητικό έλεγχο των προϋποθέσεων και την παραπομπή στα ΚΕΠΑ  για την πιστοποίησης της αναπηρίας.
Τέλος ο Υφυπουργός, αναφέρθηκε στην προκήρυξη σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του ν. 2643/1998, σε δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ και Ο.Τ.Α, θέσεις οι οποίες έμειναν κενές από προκηρύξεις προηγούμενων ετών, αλλά και θέσεις που έχουν παρακρατηθεί από τις  προκηρύξεις  που έγιναν τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν καταργηθεί.



ΠΗΓΗ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr