Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

«Βραβεία Επιχειρηματικότητας» από το ΒΕΘ - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  



«Βραβεία Επιχειρηματικότητας» από το ΒΕΘ
Έναν καινούργιο θεσμό εγκαινιάζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να αναδείξει τους… πρωταθλητές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ο λόγος για τα «Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2014» που φιλοδοξούν να εξελιχθούν σε ετήσιο θεσμό, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και θα γίνει η βράβευση τεσσάρων επιχειρήσεων-μελών του ΒΕΘ.
Τα «Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΒΕΘ» ευελπιστούν να καταδείξουν επιχειρήσεις που καινοτομούν, επενδύουν, κάνουν γνωστή τη χώρα μας στο εξωτερικό με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους, στηρίζουν την οικονομία και την απασχόληση.
Πιο συγκεκριμένα το ΒΕΘ, προκηρύσσει βραβεία:
 Καινοτομίας (η καινοτομία δεν σημαίνει απαραίτητα εφεύρεση, νέα τεχνολογία ή πατέντα. Η καινοτομία μπορεί να αφορά προϊόντα, υπηρεσίες και επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία δίνουν λύσεις με νέους, αποδοτικότερους τρόπους).
 Νέας – Δημιουργικής Επιχείρησης (νέα, δημιουργική επιχείρηση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής).
 Εξαγωγικής Δραστηριότητας (επιχείρηση που έχει εστιάσει στην εξωστρέφεια και ο κύριος όγκος των εσόδων της προέρχεται από τις εξαγωγές).
 Επιχείρηση – Παράδοση (επιχείρηση που άντεξε στο χρόνο).
Η επιτροπή που θα αναλάβει την εξέταση των αιτήσεων θα αναζητήσει επιχειρήσεις που μπορούν να επιδείξουν:
(α) καινοτομία
(β) δημιουργικότητα-φρέσκες ιδέες
(γ) εξαγωγικό προφίλ
(δ) βιωσιμότητα της επιχείρησης
(ε) στήριξη των θέσεων εργασίας
(στ) σταθερότητα στο χρόνο.
«Είναι δεδομένο ότι ακόμη και κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα, η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη δεν παύουν να αναδεικνύουν επιχειρηματικούς πρωταθλητές, οι οποίοι μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας έχει και παρόν και μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας: «Το επιχειρείν μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην επόμενη ημέρα, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός υγιούς μοντέλου ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει βιώσιμες θέσεις εργασίας και θα επιτρέψει την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών».
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο διάστημα 1 έως 15 Δεκεμβρίου αποστέλλοντας το φάκελο σχετικά με την υποψηφιότητα τους στο public@veth.gov.gr.
Για τυχόν πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή του ΒΕΘ, Γιώργο Φιλιππίδη, στο τηλέφωνο: 2310-277733.

 

ΠΗΓΗ: E-DIMOSIO.GR


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr