Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

1ο Open Coffee Sparti: Η (Νεανική) Επιχειρηματικότητα στην Πράξη – Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Το 1ο Open Coffee Sparti είναι γεγονός.
Με έμφαση στην καινοτομία και τον εξωστρεφή προσανατολισμό, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης, αλλά και την υιοθέτηση αποτελεσματικών εταιρικών μοντέλων και διαδικασιών, παρουσιάζονται στο κοινό τοπικές και όχι μόνο επιχειρήσεις, από διάφορους κλάδους. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη η πρώτη συνάντηση συζήτησης, αλληλεπίδρασης και δικτύωσης, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα της επιχειρηματικότητας.
Ο πρώτος καλεσμένος από τον επιχειρηματικό χώρο της περιοχής μας, ήταν η Κεφαλάς ΑΕ, εταιρεία παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου. Πρωτοπόροι στην εφαρμογή της βιολογικής καλλιέργειας (1995), όσο και στην σύσταση ΑΕ για τις ανάγκες ενός συνεταιρισμού, οι παραγωγοί του Κεφαλά επιτυγχάνουν σήμερα συνεργασία και αυτονομία, με σαφή οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα. Οι εξαγωγές των βιολογικών προϊόντων τους με αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής, με την απασχόληση των νέων και τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας για την καλύτερη ποιότητα, συνιστούν ένα επιτυχημένο μοντέλο του αγροτικού κλάδου. Οι πιστοποιήσεις, η αξιοποίηση του προγράμματος LEADER, η εξέλιξη των προϊόντων τους, η πρόβλεψη των αναγκών της αγοράς και η διασπορά των πελατών είναι ορισμένα μόνο από τα μυστικά τους.
Παρουσιάζοντας και τις δυσκολίες-προκλήσεις του εγχειρήματος, οι καλεσμένοι δέχθηκαν ερωτήσεις από το κοινό που αγκάλιασε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη βραδιά. Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στο εταιρικό μοντέλο, τη διαδικασία των πιστοποιήσεων, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την ηλεκτρονική παρουσία της εταιρείας, τους τρόπους εξεύρεσης πελατών και προώθησης, τους τρόπους χρηματοδότησης και την παρουσία των προϊόντων στην τοπική αγορά (καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία, αγροτουρισμός).
Αναμένουμε τη συνέχεια των συναντήσεων με περισσότερους εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου, των νεοσύστατων επιχειρήσεων (startups) και με πολλές-πολλές νέες ιδέες!
Το 1ο Open Coffee Sparti διοργανώθηκε από την Ομάδα Activate Now την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, στη Λέσχη – Σύμμετρον Καφέ Σπάρτης. Το 2ο Open Coffee Sparti θα ακολουθήσει στις 22 Δεκεμβρίου με ένα νέο ομιλητή από το χώρο της πληροφορικής.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΠΗΓΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΩ

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr