Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

S.I.A.: Αυτές είναι οι 3 ιδέες κοινωνικής επιχειρηματικότητας που βραβεύτηκαν! - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr


ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr
Η κοινότητα του Impact Hub Athens, καλωσορίζει τους νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες που αναδείχθηκαν στην τελετή απονομής του Social Impact Award 2015, ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που έχει θέσει ως στόχο να διαδώσει την κοινωνική επιχειρηματικότητα σε φοιτητές και νέους της Ευρώπης.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2015 με μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων, συνέχισε με το διαγωνισμό Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, όπου οι 12 καλύτερες ιδέες πέρασαν στην τελική διαδικασία της αναμέτρησής τους και εχθές, στην Τελετή Απονομής, ανακήρυξε τους 3 μεγάλους νικητές. Η κριτική επιτροπή και η διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού επέλεξαν τις ομάδες με βάση τον κοινωνικό τους αντίκτυπο, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα τους. Το κάθε βραβείο προσφέρει 3.000 Ευρώ ως seed funding και 6μηνη συνδρομή στο χώρο και στο δίκτυο του Impact Hub Athens, όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα τους, ενώ ταυτόχρονα θα συμμετέχουν στα 2 Ευρωπαϊκά συνέδρια του SIA τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Οι 3 ομάδες που βραβεύτηκαν είναι το Ithaca και το Effect από τη βαθμολογία των κριτών και το YouRule από την τελική διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού.
Το You Rule αποτελεί τη πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταγραφή προβλημάτων της ελληνικής επικράτειας, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα καταρχήν να καταγράφουν οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας ή εθνικής εμβέλειας και να προτείνουν μια πιθανή λύση και κατά δεύτερο να γράφουν ή να αναρτούν φωτογραφικά ντοκουμέντα ή βίντεο κοινοποιώντας με αυτό το τρόπο το πρόβλημά που τους απασχολεί, τόσο στους ιθύνοντες όσο και στους υπόλοιπους πολίτες.
Τo Effect είναι μια πλατφόρμα που έχει σαν στόχο να ενισχύσει την εκπαίδευση, μέσα από την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα της ανεργίας, χρησιμοποιώντας δυο βασικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το ‘’Explore’’ έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους μαθητές λυκείου να αντιληφθούν τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους και να τις συνδέσουν με την αγορά εργασίας. Ενώ το ‘’Success Academy’’ στοχεύει στην εκπαίδευση ικανοτήτων των φοιτητών με στόχο οι τελευταίοι να είναι πιο αποτελεσματικοί στην αγορά εργασίας. Η μέθοδος και των δυο προγραμμάτων βασίζεται στην βιωματική μάθηση, στα διαδραστικά εργαστήρια και στο παιχνίδι.
Το Ithaca είναι ένα κινητό πλυντήριο ρούχων για άστεγους, που έχει ως στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες υγιεινής των τελευταίων, βοηθώντας τους έτσι να ανακτήσουν την αξιοπρέπεια κα τον αυτοσεβασμό τους. Το βαν θα είναι εξοπλισμένο με δυο πλυντήρια και δυο στεγνωτήρια, που θα τροφοδοτούνται με ρεύμα από μια ηλεκτρική γεννήτρια και με νερό από το δήμο.
Τα βραβεία παρέδωσαν οι χορηγοί και συνοδοιπόροι του προγράμματος, ΟΤΕ – COSMOTE και η Ashoka Greece καθώς και η περσινή νικήτρια ομάδα Blood-e, δίνοντας έτσι στις ομάδες την ευκαιρία να συνεχίσουν να επιχειρούν κοινωνικά.
Ένας κύκλος έκλεισε με τη λήξη του διαγωνισμού και ένας άλλος ανοίγει με την ένταξη των τριών ομάδων στο Incubation Phase του Impact Hub Athens, του πρώτου παγκόσμιου οικοσυστήματος για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.
Αναμένοντας το Social Impact Award 2016, έχετε καιρό να σκεφτείτε τη δική σας κοινωνική επιχείρηση και να τη μοιραστείτε μαζί μας στην κοινότητα του Impact Hub Athens



ΠΗΓΗ: NEOLAIO.GR



ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr